۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۷:۲۶

تاریخ «پیدایش هند نوین» چاپ شد

تاریخ «پیدایش هند نوین» چاپ شد

کتاب «پیدایش هند نوین» نوشته جان ام. دان با ترجمه مهدی حقیقت خواه توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «پیدایش هند نوین» نوشته جان ام. دان به تازگی با ترجمه مهدی حقیقت خواه توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب هفتاد و دومین عنوان از «مجموعه تاریخ جهان» است که توسط این ناشر چاپ می‌شود.

از جمله به خون آغشته ترین مرزها روی کره زمین، مرزهایی هستند که جمهوری‌های امروزی هند، پاکستان و بنگلادش را از هم جدا می‌کنند. این سرزمین‌ها زمانی هند باستان را تشکیل می‌دادند که به گفته لئو راستن مولف و پژوهشگر، یک کشور نبود، بلکه ملغمه ای از امیرنشین‌ها، آمیزه ای از مذهب‌ها و خرافه‌ها، مخلوطی از آیین‌ها و کیش‌ها و کاست‌هایی بود که هر از گاه بر اثر هیجانات ناشی از تعصب و خشک اندیشی یکدیگر را قتل عام می‌کردند.

هند باستان، سرزمین پنهاوری بود. این سرزمین چنان بزرگ بود که به شبه قاره معروف بود؛ اصطلاحی که هنوز هم به کار می‌رود. تمدن در هند تقریبا ۴ هزار و ۵۰۰ سال پیش در امتداد کرانه‌های رود سند آغاز شد؛ جایی که مردمی‌به نام دراویدیان در دهکده‌هایی با کلبه‌های گِلی زندگی می‌کردند. طی سده‌ها، درآمیزی پیوسته در حال تغییر نژادها، زبان‌ها و فرهنگ‌ها، آیین هندو را پدید آورد؛ دینی پیچیده و روش زندگی ای که مناسک باستانی و یک معرفت قدسی را شامل می‌شود که در متون مقدس بیان شده است. آیین هندو سبب پیدایش نظام کاست در هند شد؛ یک رتبه بندی طبقات اجتماعی تا حدی بر مبنای شغل و حرفه و سطوح مختلف خلوص معنوی.

کتاب «پیدایش هند نوین» علاوه بر «رویدادهای مهم در جریان پیدایش هند نوین» و «پیشگفتار: میراث بزرگی و ناسازگاری»، ۶ بخش اصلی دارد که به ترتیب عبارت اند از: هند کهن و کمپانی هند شرقی، برآمدن  جنبش‌های ملی، سه بنیانگذار، کنگره ملی هند تغییر روش می‌دهد، هند تجریه می‌شود، جنون و مهاجرت.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

در این میان، بسیاری از مسلمانان هند نیز ناراحت بودند، اما به دلایلی متفاوت. جوانان مسلمان برخلاف همتایان هندوی خود، خواهان پذیرش فرهنگ بریتانیایی نبودند. جوامع آن‌ها هنوز درد شکست ناشی از شورش را، که باعث شد نیروهای بریتانیا حکومت مسلمانان را براندازند، احساس می‌کردند. از آن گذشته، آن‌ها از این که یک قدرت خارجی مسیحی به جای حکومتی مسلمان بر هند فرمانروایی می‌کرد آزرده و خشمگین بودند.

افزون بر آن، بسیاری از مسلمانان، که یک پنجم هند را تشکیل می‌دادند، احساس می‌کردند در «کنگره ملی هند» به تعداد کافی نماینده ندارند. هرچند کنگره اعضای ادیان و فرقه‌های بسیاری را در بر می‌گرفت، در آن اکثریت با هندوها بود. بسیاری از مسلمانان از آن بیم داشتند که در «کنگره ملی هند» اینک کسانی دست بالا را دارند که هوادار ترویج ملی گرایی هندو به مثابه جایگزینی برای فرمانروایی بریتانیا هستند. همچنین بسیاری از منتقدان مسلمان به این نتیجه رسیده بودند که کنگره توانایی نمایندگی شایسته دو هویت دینی ناهمسان آیین هندو و اسلام را ندارد. آقا سید احمدخان، وکیل و پیشوای دینی مسلمان، تاکید می‌کرد که «هند مانند عروسی است که دو چشم زیبا و درخشان دارد _ هندوها و مسلمانان.»

این کتاب با ۱۱۸ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار ریال منتشر شده است.

کد خبر 3949813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha